معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان
با توجه به گستردگی موضوعات و موضوعات مالیاتی، این رشته دارای قوانین، مقررات و تبصره هایی است که پیوسته در حال افزودن یا به روز رسانی می باشد.
به منظور مواجه نشدن با چالش ها و مشکلات پیچیده مالیاتی، شرکت ها و سازمان ها می توانند خدمات مالیاتی خود را به گروه های دیگر سپرده و یا مشاوره مالیاتی دریافت کنند.
اهمیت این موضوع بسیار بالاست زیرا در صورت عدم انجام صحیح فرآیند مالیاتی شرکت ها و سازمان ها، این شرکت ها از مشوق یا معافیت مالیاتی محروم و مشمول جریمه خواهند شد.
ایران مانند همه کشورهای جهان طبق قوانین و مقررات کشور از اتباع خود مالیات دریافت می کند و این مالیات فواید و مصارف بسیاری برای جامعه دارد که در مقالات مالیاتی به آن پرداخته ایم بنابراین افراد نمی توانند از این موارد تخلف کنند. قوانین مالیات درو کرده و باید مالیات مربوطه را بپردازد.
برخی شرکت ها، موسسات و … نیز از پرداخت مالیات معاف هستند و نیازی به پرداخت مالیات ندارند. قصد داریم به همین موضوع یعنی معافیت شرکت های دانش بنیان بپردازیم و این موضوع را به طور کامل بررسی کنیم.
حمایت از شرکت های دانش بنیان
با گسترش دامنه فعالیت شرکت های دانش بنیان در چند سال اخیر و افزایش تعداد این شرکت ها؛ دولت نیز در تلاش است تا با حمایت از این شرکت ها از موفقیت و توسعه شرکت های دانش بنیان حمایت کند.
حمایت هایی که از این شرکت ها می شود می تواند شامل: اعطای وام و تسهیلات بانکی بدون بهره یا با سود کم، معافیت های بیمه ای، معافیت از عوارض گمرکی، استفاده از بیمه مناسب برای کالاها و خدمات و … حمایت های دولت است.
مقررات حمایتی این شرکت ها
اولین قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در سال 1388 تصویب شد که در ادامه تعدادی از این مقررات را برای شما شرح خواهیم داد:
- حمایت از موسسات و شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی اختراعات:
طبق مقررات مؤسسات یا شرکت های دولتی، شرکت ها و مؤسسات غیردولتی و شرکت هایی که بیش از 50 درصد مالکیت آنها متعلق به شرکت های دولتی است و مؤسسات غیردولتی مشمول این حمایت ها نمی شوند.